Amacım şunu yaptım bunu yaptım demek değil, ancak son zamanlarda (seçim sürecinde) konuşulanlara cevap vermem gerektiğini hissettim. Işık Üniversitesinde Öğrenci Konseyi Başkanlığı yaptığım 2 yıl boyunca, Işık Üniversitesi Yönetiminde öğrencilerin daha iyi temsil edilmesi için elimden geleni fazlasıyla yaptım. Beni sevmeyebilirsiniz, gıcık olabilirsiniz, tarzımı beğenmiyor olabilirsiniz, ama kimse şunun aksini iddia edemez ki özellikle son 3 yıldır Işık Üniversitesi için çok şey yaptım.
Ilk aklıma gelenleri referansları ile birlikte yazıyorum, dileyenler ilgili kişilerden teyit edebilirler;
• 2 yaz boyunca, yaz okulunda ders almamama rağmen işleri yerinde takip edebilmek için bütün yaz boyunca kampüste kaldım. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• bordo yurtlar bölgesindeki park yasağını kaldırdık. (Referans; Murat Karaçay – Işık Üniversitesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı)
• akşam gençlik kampına iniş yasağını kaldırdık. (Referans; Murat Karaçay – Işık Üniversitesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı)
• evlere transkript gönderilmesini sadece durumu kritik öğrenciler seviyesine indirdik. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• 2007-2008 öğretim yılında EFLdeki öğrencilerin modul exam notları ne olursa olsun exit exam sınavına girebilmelerini sağladık. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• Kampüste yeme-içme konusunda Sofra tekelinin kalkması için 2 yıl boyunca sürekli çaba harcadık, taleplerde bulunduk, her fırsatta ısrar ettik ve karşılığında balkabaa, new frank’s, segafredo gibi sofra harici işletmelere kavuştuk. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• öğrenci konseyi ilk kez yıllık kapsamlı bir rapor oluşturmaya ve tüm öğrenciler ve yönetim okul ile paylaşmaya başladı. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• öğrenci konseyi ilk kez en beğenilenler anketi düzenleyerek bunu bir gelenek haline getirdi. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• ögrenci konseyi ilk kez kurumsallaşma calışmalarıi başlattı. bu kapsamda bir logo tasarlandı ve sosyal merkezde ofis temin edildi. ayrıca tüm toplantıların gündem maddeleri ve toplantı tutanaklari arşivlenmeye başladı.
• yazın da dahil olmak üzere tüm üniversite yönetim kurulu ve senato kurulu toplantılarına katılarak öğrenci dilekçelerinin olumlu sonuçlanması için çaba sarfettik. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• burs komisyonu, kütüphane komisyonu, yurtlar yönetim kurulu vb. kurul ve komisyonlarda öğrencilerin düzenli temsilini ve katılımını sağladık. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri, Asil Barış Bağ – Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı, Hakan Kapucu – Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı)
• öğrenci konseyi başkanlığı için tüm öğrencilerin oy kullanabilmesini sağlayan bugünkü seçim sistemine geçilmesini sağladık. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• ilk kez bağımsız bir öğrenci konseyi websitesi kurularak, katılınan tüm toplantıların ve katılanların bilgilerine kadar detaylı içeriğin öğrencilere sunulması sağlandı. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
• öğrenci konseyi ilk kez ekip olarak daire başkanlarını toplantılarına davet ederek karşılıklı görüş alış verişi yapılması sağlandı. (Referans; Berrin Kocayurt – Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Asil Barış Bağ – Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı, Hakan Kapucu – Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı, Murat Karaçay – Destek Hizmetleri Daire Başkanı)
• yeni kütüphanenin planlanması ve onaylanması sürecinde Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Baskanlığı ve üniversite yönetimiyle yoğun bir şekilde görüş alış verişinde bulunuldu. (Referans; Hakan Kapucu – Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı)
• öğrenci konseyi seçimlerinin hemen ardından servis saatlerinde düzenlemeye gidilerek istanbul’a mesai saatlerinde dahi 2 saatte bir kalkan shuttle servislerinin saat başı kalkmasını sağladık. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri, Murat Karaçay – Destek Hizmetleri Daire Başkanı)
• şehir dışından gelip kampüste ikamet eden arkadaşlarımızın ihtiyaçları gözönünde bulundurularak cuma ve cumartesi geceleri taksimden 02:00 servisi kalkmasını sağladık. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri, Murat Karaçay – Destek Hizmetleri Daire Başkanı)
• 2007-2008 öğretim yılında özellikle yeni öğrenciler için önemli bilgileri içeren bir “öğrenci rehberi” hazırlanarak kampüsün çeşitli bölgelerinde dağıtıldı. (Referans; Gülçin Atarer – Işık Üniversitesi Genel Sekreteri)
İlk aklıma gelenler bunlar, bunların haricinde onlarca söyleşiye, sosyal sorumluluk projesine, konsere, vb. öğrenci aktivitelerine öncülük ettik. Bunları da SKS Daire Başkanı Asil Barış Bağ, Genel Sekreterimiz Gülçin Atarer ya da Kültür İşleri Danışmanımız Hülya Sönmem’e onaylatabilirsiniz.
Bugüne kadar, tüm ekibimiz, öğrenci memnuniyetini ve Işık Üniversitesi Diploması’nın değerini arttırmak için pek çok gönüllü faaliyette bulunduk. Bugünden sonra da daha fazlasını yapmak için gönüllüyüz.